Welcome to India!

  Am ajuns in India de aproape o saptamana si sunt uimita de multe lucruri diferite fata de tot ce am vazut pana acum. Oamenii sunt foarte simpli, strazile si imprejurimile nu ma incanta deocamdata. Dar ceea ce este batator la ochi e contrastul dintre ceea ce vezi pe strada, oameni desculti, vacute pe drum, masini foarte invechite, si serviciile luxurioase din magazine. Mereu un portar iti deschide usa. Esti servit cu apa in pahare de sticla asezate pe tava. Am petrecut 9 ore intr-un magazin cu 3 etaje doar pentru costumatie de nunta barbati/femei. Am fost serviti cu apa, chai, cafea, suc, aperitive indiene, iar seara am avut delivery de la McDonald's.  In magazinul respectiv lucrau doar barbati, care erau foarte incantanti sa iti prezinte toata marfa. Aceasta e impachetata individual in pungi si asezata pe raft. In fata raftului este un podium unde vanzatorii iti desfac cu drag fiecare material/sari/costum, in timp ce tu stai pe o canapea si bei chai. Am vazut colectii impresionante de saluri din casmir si matase, normal ca am si cumparat.

Se pune foarte mare accent pe imbracaminte. Materialele sunt foarte incarcate cu paiete, peitricele, perlute, fire decorative. Cele mai multe din broderiile fascinante sunt lucrate manual! 

  
Bijuteriile sunt foarte opulente si colorate. Mi-a fost greu sa imi aleg hainele si accesoriile, dar incerc sa ma integrez.
Ceea ce mi-a atras atentia cel mai mult este o bratara tipic indiana, cu broderie lucrata de un batran in varsta de 85 de ani. E aur de 22K, modelul unicat si e gata in 2 saptamani.


 Toata lumea poarta saluri, umerii nu sunt niciodata la vedere, nu exista decolteu si picioarele sunt acoperite. M-am conformat.


More to come, soon!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu